del två

Hon vaknar dagen efter i ensam i sängen. Tankarna flyger iväg till natten. Vad var det som hände egentligen? Hennes tand värker, nu minns hon allt. Hon ställer sig upp ur sängen och tassar ut i hallen. Hennes resväska står kvar på samma ställe som hon lämnade den. Hon hittar Gustav i köket, han håller på att göra frukost.
– Vad gör du uppe älskling? Jag skulle ju överraska dig med frukost på sängen. Som en ursäkt från igår, du vet? Kolla! Jag har till och med köpt dina favoritblommor säger han entusiastiskt och pekar på bordet. Hon ler, men det gör ont inom henne. Något känns så fel.
– Gå och lägg dig igen, och låtsas som att du inte sett någonting! Säger han och puttar henne försiktigt ut genom köket. Nu vågar han knappt röra henne.
– Jaja, men skynda dig! Jag är hungrig som en varg säger Olivia och tvingar sig själv att le.

Hon måste ha somnat, för när hon vaknar ligger Gustav och tittar på henne. Det står en bricka på nattduksbordet, men blommor, kaffe och hennes favoritmackor. Han har verkligen ansträngt sig märker Olivia eftersom han inte ens kan koka vatten.
– Visst är det de där mackorna som du älskar? Jag gick upp tidigt i morse bara för att springa ner på affären och köpa allt som du vill ha på. Det var ju verkligen en utmaning, men du är värd det bästa av det bästa säger Gustav och kysser henne på pannan. Hon drar sig undan, han märker att något är fel.
– Vad är det nu då? Suckar han tungt.
– Nej inget allt, är bara lite trött fortfarande ljuger hon.
– Här fixar man med frukost och skit och det här är tacken jag får? Att man aldrig ska kunna få vara lycklig med dig en jävla gång. Du ska ju för fan alltid förstöra allting. Jävla glädjedödare! Nu skriker han till henne.
– Men Gustav, skärp dig. Jag är så less på att jag måste låtsas vara någon annan när jag är med dig, för tydligen duger jag, Olivia inte till. Vem är du egentligen som kommer och bestämmer över mig och mitt liv? Du har ingen rätt att skrika och slå på mig när du kommer hem full. Hon skriker högre och högre, hon känner knappt igen sig själv. Aldrig att hon skulle våga säga emot Gustav. Aldrig att hon skulle skrika till Gustav. Han välter ut brickan när han ställer sig upp ur sängen. Det flyger kaffe över det nya vita överkastet.
– Jag tänker lämna dig Gustav. Det här kan fan inte vara kärlek, det här kan inte vara det alla snackar om, det alla vill ha. Du vet inte någonting om mig längre Gustav. Och det är nog bra, för jag vill inte ha dig i mitt liv en sekund till. Hon är så frustrerad och arg nu att hon inte vet vart hon ska ta vägen. Hon börjar gråta hysteriskt, och hon skriker och slår efter Gustav.
– Ut härifrån ditt äckliga svin! UT! UT! UT!! Gustav blir chockad. Vem hade kunnat ana att hennes perfekta lilla docka skulle kunna skrämma någon så mycket? Han backar mot ytterdörren.
– Ta det lugnt nu gumman. Vi löser det här. Du och jag. Vi tillsammans för alltid baby. Kommer du ihåg när vi sa det?  Såklart att hon kommer ihåg, men det är något hon så gärna vill förtränga.

Hon smäller igen dörren efter honom. Låser och faller ihop på golvet. Har hon äntligen lyckats? Är hon fri nu? Nu är det glädjetårar som strömmar ner för kinderna. Hon har lyckats. Kanske var det en ynka droppe som fick bägaren att rinna över. Egentligen spelar det ingen roll nu, eftersom allt är över. Hon börjar packa ihop ännu en väska. Hon packar ner silverbesticken hon ärvt av sin mormor. Mormor. Undra vad hon skulle säga? Hon skulle säkert vara superstolt över Olivia nu. Nu står hon i hallen och stirrar mot dörren. I Händerna har hon två stor resväskor. Tar hon steget över tröskeln är det början på det nya livet hon planerat så länge. Men plötsligt känns allt så skrämmande. Hon håller andan och hoppar över tröskeln, nu står hon i trapphuset istället. Hon börjar kånka ner väskorna för trappen. Hon är snart utomhus.


Andra delen av första kapitlet. Tyvärr finns det inget slut på den hät berättelsen än. Resen är Marcus del att skriva. Vill ni läsa fler av mina noveller? Finns det något speciellt ni vill läsa om?


Kommentarer
Postat av: ems

fler noveller och du måste lägga upp marcus del av novellen också!! hälsa att han ska skynda på att skriva! wain

2011-05-25 @ 20:24:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0